Popular Posts

အခ်ိဳရည္ ေသာက္လွ်င္ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္လြယ္


Photo: အခ်ိဳရည္ ေသာက္လွ်င္ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္လြယ္

အခ်ိဳရည္ ေသာက္လွ်င္ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္လြယ္ဟားဗတ္မွ သုေတသီ မ်ားရဲ႕ ေတြ႕ရွိခ်က္အရ သၾကားပါေသာ အခ်ိဳရည္မ်ား၊ ဆိုဒါကဲ့သို႔ ကာဗြန္ ထည့္သြင္း ထားေသာ အခ်ိဳရည္ႏွင့္ ကာဗြန္ ထည့္သြင္း မထားေသာ အခ်ိဳရည္မ်ား ေသာက္သံုးတဲ့ သူမ်ားဟာ ႏွလံုး တိုက္ခိုက္ခံရမႈ အႏၱရာယ္ အခြင့္အလမ္း ပိုမ်ားေၾကာင္း သိရပါတယ္။

ေန႔စဥ္ သၾကားအခ်ိဳ ပါတဲ့ အခ်ိဳရည္ တစ္မ်ိဳး ေသာက္တဲ့ သူဟာ မေသာက္ဘဲ ေရွာင္ၾကဥ္ သူေတြထက္ ႏွလံုးတိုက္ခိုက္ခံရမႈ ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ပိုမ်ားေၾကာင္း The Journal Circulation မွာ ေဖာ္ျပခဲ့ပါတယ္။

သုေတသီေတြ ေတြ႕ရွိခဲ့တာက သၾကားပါတဲ့ အခ်ိဳရည္ေတြဟာ ေရာင္ရမ္းမႈ ကို ျဖစ္ေစတဲ့ Inflammatory Factors မ်ား ဥပမာ CRP (C-Reactive Protein) ျမင့္တက္ျခင္းႏွင့္ ဆက္စပ္ေနၿပီး ၄င္း CRP ဟာ ႏွလံုးေရာဂါ ျဖစ္ပြားမႈမွာ ပါဝင္ ပတ္သက္ ေနပါတယ္။ ဒါဆိုရင္ သၾကားမပါတဲ့ ေသာက္စရာ ေတြ နဲ႔ အစားထိုးမလား။ ဥပမာ- ႐ိုး႐ိုးေသာက္ေရ၊ ေရေႏြး ၾကမ္း ၊ ေကာ္ဖီ (သၾကားမပါ) စသျဖင့္ ေပ့ါ။

ခိုင္မြန္ေက်ာ္ 
Ref : MSN News
By Health Digest

No comments:

Post a Comment

Nattalin Township

သူရိယ အလင္း - လိုင္းေပါင္းစံု

ေရာင္ေတာ္ဖြင့္လူငယ္အဖြဲ႕ လွုပ္ရွားမွု(နတ္တလင္းၿမိဳ႕)

HEART TO HEART

ဟိတကာရီ နာေရးကူညီမွုအသင္း

DoReMe

Pyithu Hluttaw - ျပည္သူ႔လႊတ္ေတာ္

ရဲဇာနည္

Eleven Media Group

Shwemyanmar media group

Health Articles

အိပ္ေရးပ်က္တဲ့ညမ်ား

ေနာက္တစ္ၾကိမ္ လာလည္ဖို႕ ဖိတ္ေခၚပါတယ္ ဆက္လက္ၾကိဳးစားေပးပါမယ္ .... တာရာ ပြႀကီး