ေဆးဖက္ဝင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီး


Photo: ေဆးဖက္ဝင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီး

ေဆးဖက္ဝင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးၾကက္ဟင္းခါးသီး ၏ေဆးစြမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ထက္ပံုမွာကား- (၁) ဆီး ခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါကို တားဆီး ကာကြယ္ေပးျခင္း၊ (၂) ကင္ဆာေရာဂါမ်ားကို တားဆီး ကာကြယ္ေပးျခင္း၊ (၃) အစာအိမ္ အားေကာင္းေစၿပီး အစာေၾက လြယ္ေစျခင္း၊ (၄) ဒူးနာ၊ ခါးနာ၊ ေျခေထာက္နာ၊ ေလေရာဂါ ကာကြယ္ ကုသရာတြင္ ေဆးစြမ္းထက္ျမက္ျခင္း၊ (၅) အသား အေရေခ်ာေမာလွပ တင့္ တယ္ေျပျပစ္ေစျခင္း၊စိုျပည္ေစျခင္း စသည္ တို႔ျဖစ္ပါသည္။

အထူးေရွာင္က်ဥ္ရန္မွာ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို လြန္လြန္ကြ်ံကြ်ံ စားသံုးျခင္း မျပဳၾကရပါ။ ကယ္လ္စီယမ္စုပ္ယူမႈအားကို ထိခိုက္တတ္၏။ တစ္ခါစားလွ်င္ ၈၀ ဂရမ္မွ ၁၀ဝ ဂရမ္အထိသာ စားသံုးမွီဝဲသင့္ပါသည္။ ပူအိုက္ေသာေႏြ ရာသီတြင္ စားသံုးေပးပါ။ေရငတ္ေျပေစသည္။ အပူရွပ္ျခင္း ကိုကာ ကြယ္ေပးသည္။

ေကတီေအာင္သိန္း (ရန္ကုန္တကၠသိုလ္)
By Health Digest

No comments:

Post a Comment